poster-Dan-knjigeПоводом Светског дана књиге и ауторскох права, 23. априла, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ одобрава корисницима попуст за упис. Сутра заинтересовани одрасли суграђани могу постати чланови  Библиотеке за само 300 динара, а основци за 150 динара.

На Светски дан књиге 40 ученика Основне школе „Владислав Петковић Дис“ из Заблаћа са својим наставницима и библиотекарима Градске библиотеке посетиће Народну банку Србије. Ова посета поклон је ђацима Дисове школе која ове године обележава 200 година постојања а манифестација Дисово пролеће пола века. Основци из Заблаћа прошле године показали су најбоље знање на креативним радионицама које је организовала Народна банка Србије, па је боравак у Београду поклон за исказане резултате.

Градска библиотека прикључила се Народној библиотеци Србије и другим установама  које под слоганом „Сви смо ми читаоци“ пропагирају бројним програмима читање и књигу.

Светском дану књиге Библиотека је већ „приложила“ богат програм Дисових свечаности које су одржане у априлу, а пратило их је око 3.000 посетилаца