Промоција збирке прича „Мокри(н) чворˮ  одржана је у среду, 21. децембра у Градској библиотеци „Владислав Петковић Дисˮ. Ова књига представља скуп једанаест најуспелијих ангажованих кратких прича које су настале у периоду од 27. до 29. маја ове године на радионици креативног писања која је одржана у Мокрину. Модератор програма био је Саша Илић, писац и библиотекар у Народној библиотеци Србије, а поред њега на књижевној вечери су учествовале Ана Вучићевић, Ирена Парезановић, Нађа Петровић и Јелана Крстић. Увод у тему и кратак осврт на то како је дошло до настанка ове публикацје дала је библиотекар Душица Брковић.

Млади аутори, који су у Мокрину похађали радионицу креативног писања „Транзит – како написати ангажовану кратку причуˮ, читалачкој публици су представили нов начин писања, приступ болним и савременим темама, отиснувши се, према речима креатора и водитеља радионице Саше Илића „на књижевну пучину иза друштвених боваˮ. Он је од педесет пристиглих радова одабрао једанаест и уврстио их у ову збирку. Приче су писане у личном, али ненаметљивом тону и свака осликава социолошки феномен који представља предмет ангажовања аутора рукописа.

Ана Вучићевић, Ирена Парезановић и Нађа Петровић, ауторке прича, које су иначе драматурзи по струци, чачанској публици су представиле своје радове, а приликом најаве уредник је примето да су оне са драматуршког стила успешно прешле на литерарни. Поред разговора о својим текстовима, гошће су дале и кратак осврт на приче осталих аутора ове збирке, а које су на њих оставиле посебан утисак. На промоцији је говорила и Јелена Крстић из Хелсиншког одбора за људка права, који је и издавач књиге. Уједно, Одбор је и носилац пројекта захваљујући коме је настала публикација „Мокри(н) чворˮ. Крстић је истакла да је пружена снажна подршка младим ауторима тако што су подстакнути да се са друшвеним проблемима суоче кроз оваку врсту приче и да пишу о темама о којима се у јавности мање говори.

Млади аутори су се потрудили,  да из свог угла, осветле теме вршњачког насиља, безнађа и несналажења у једном периоду бурних промена, проблеме историјског наслеђа у друштву, личну борбу са прихватањем ставова околине, као и дубоке унутрашње немире.