У петак, 31. маја 2013. године у Уметничкој галерији „Надежда Петровић“ у Чачку  свечано је отворена ретроспективна изложба 50 Дисових пролећа под називом „Код вас је пролеће“ аутора мр Маријане Матовић, док су се за концепцију и реализацију изложбе побринули академски сликар Бојана Стаменковић и графички дизајнер Миленко Савовић.

Мултимедијална изложба „Код вас је пролеће“ кроз аудио-визуелну ретроспективу представља све Дисове лауреате од 1965-2012, богату издавачку делатност која прати Дисове свечаности, као и Дисов живот и његово стваралаштво. Посетиоци могу да виде најстарије видео-записе из 1971. године, видео-записе беседа лауреата Дисове награде, прва издања Дисових збирки песама, као и богату документацију Дисових свечаности које представљају својеврсну културну баштину. Изложбена поставка праћена је истоименим каталогом и на најбољи начин спаја свевремено стваралаштво Владислава Петковића Диса са врхунским остварењима песника нашег доба отварајући на тај начин пут онима који тек трагају за својим местом у савременом српском песништву.

Изложбу „Код вас је пролеће“ је званично отворио Дејан Ристић, в.д. управника Народне библиотеке Србије, а музички употпунио састав „Чудесмо“.

Отварању су присуствовала најеминентнија имена српске песничке сцене, као и Радован Павловски, академик из Македоније.

Ретроспективна изложбена поставка  50 Дисових пролећа у Галерији „Надежда Петровић“ је отворена до 1. јула 2013. године.