Поводом Дана ослобођења Чачка у Првом светском рату, 25. октобра 1918. године, данас су на споменик „Четири вере“ положени венци и цвеће. У име града Чачка ловоров венац положили су  Владан Милић, заменик председника Скупштине града и Даница Оташевић, директор Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“, у име Удружења потомака ратника 1912-1918 Слободан Чворовић и Родољуб Петровић а у име невладиних организација, Милан Блажић и Исидор Илић.

О историјским аспектима ослобођења Чачка, балканских ратова и Првог светског рата као и величини споменика „Четири вере“ који је 23 септембра 1934. године освештан и симболизује помирење припадника разних вероисповести који су учествовали у борбама око Чачка, говорила је Лела Павловић, в.д. директора Међуопштинског историјског архива у Чачку. Овај споменик толеранцији подигнут је на иницијативу жена окупљених око организације ФИДАК а порука је била „Свако се борио за своју отаџбину“.

 Дан слободе Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ обележила је пригодном изложбом отвореном у 13 часова у Одељењу за одрасле читаоце. Аутор Мирко Дрманац бројним фотографијама, документима и књигама осветлио је учешће Чачана у Првом светском рату на чијем челу се налазе војвода Степа Степановић, мајор Драгутин Гавриловић, браћа Глишић, браћа Цвијовић, наредник Милан Гавровић који је први ушао у ослобођени Чачак, носиоци Карађорђеве медаље с мачевима, као и песник Владислав Петковић Дис и сликарка Надежда Петровић који су положили животе за слободу отаџбине.