На највећој светковини писане речи, 56. међународном сајму књига, која је одржана прошле недеље у Београду, библиотекари Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ за своје читаоце одабрали су неколико стотина наслова публикација објављених у 2011. години. Да књиге спајају људе, као што је  гласио овогодишњи слоган, потврдило се и овога пута: осим упознавања са издавачком делатношћу око 800 издавача Сајам је био прилика и да се виде колеге, познати писци и књижевни критичари и уговоре нека нова гостовања. Фонд Градске библиотеке захваљујући средствима локалне самоуправе биће обогаћен са око 500 нових књига.

 

На богату сајамску трпезу Библиотека је додала и своју књигу „Друга места“, аутора Гордане Смуђе, добитника награде „Млади Дис“ за 2011. годину. Књигу са 44 песме и поговором мр Соње Веселиновић у тиражу од 300 примерага штампала је београдске „Чигоја“.

Поводом Сајма књига омладина Општинског одбора Демократске странке поклонила је Библиотеци више од 400 књига које су сакупили од грађана у добровољној акцији која је трајала од 13. до 27. октобра. Младе демократе су поклон уручиле Библиотеци 31. октобра, а као уздарје награђени су бесплатним чланским картама.