0001У оквиру програма 53. Дисовог пролећа, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” представиће у петак, 15. априла 2016. године у 19 часова књигу Постељица Оливере Недељковић (Чачак, 1973). На промоцији која се одржава у Уметничкој галерији Надежда Петровић” о књизи песничке прозе коју је у едицији Анаграм објавио Културни центар Новог Сада 2015. године говориће Данијела Ковачевић Микић, мср, а вече ће водити мр Маријана Матовић. Одломке из своје најновије књиге која се бави темом материнства говориће ауторка, која се у књижевности огласила још као студент 1996. године песничком књигом Водени цвет, која је као најбољи песнички рукопис награђена на 33. Дисовом пролећу и објављена у едицији Токови.

У Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис“ Оливера Недељковић запослена је од 1999. године након завршетка студија југословенке књижевности и језика на Филозофском факултету у Нишу. Радила је као библиотекар-информатор у Одељењу за одрасле читаоце, а од 2003. године ради као библиотекар Завичајног одељења. До данас је објавила песничке збирке: Прибор за читање (Народна библиотека Стефан Првовенчани у Краљеву, 2002), Сувласници белине (Филип Вишњић, 2006, Београд) и збирку поезије у прози Постељица (Културни центар Новог Сада, 2015). Аутор је и књига есеја Лирика Аца Шопова (Филозоски факултет, Ниш, 1998) и Смисао самоће у делу Исидоре Секулић (Филозоски факултет, Ниш, 1999). У издању београдске издавачке куће Чекић 2013. године објавила је књигу прича за децу Причино дете, која је награђена књижевним признањем Момчило Тешић. Прича Оливере Недељковић Оно што светлуца на трепавицама 2011. године проглашена је за најбољу на конкурсу емисије Добро јутро, децо Радио Београда.

Осим књижевног рада, Оливера Недељковић се бави се библиографијом и истраживањима која осветљавају дело знаменитих стваралаца из српске, а нарочито чачанске књижевне прошлости.