У Великој сали Градске библиотеке Чачак, у уторак  9. маја промовисана је књига поетске прозе младе Чачанке Јане Давидовић. Збирку под насловом „Месец и моје звезде”, ауторка је представила кроз колажни програм у коме су учествовали њени школски другови. Осамнаестогодишњој ученици Техничке школе ово је друго по реду објављено дело, а посветила га је важним људима у свом животу који јој, попут звезда из наслова, осветљавају пут и пружају подршку.

Након прошлогодишњег романа „Спона светова”, такође промовисаног у чачанској Библиотеци, Јана Давидовић се окренула жанровски мало другачијем изразу. Необичне и флуидне форме, њене минијатуре су инспирисане свакодневним животним питањима и појавама које заокупљају мислеће биће. Поред прочитаних лирских цртица, присутни су увид у њено стваралаштво добили путем кратких драмских скечева. За њихово интерпретирање су се побринули: Маша Перуничић, Марија Бухтева, Лука Мићовић, Гаврило Марковић, Михаило Марковић, Виктор Вујичић, Душан Дмитровић, Лука Спасојевић, Душан Костић и Ана Милутиновић.

О Јанином стилу говорила је њена професорка књижевности Љиљана Ранковић, а разговор са ауторком водила је Емилија Мојић. Као посебног госта, млада песникиња најавила је Николу Вујичића, који је прочитао једну од својих песама. Програм су извођењем љубавне теме из филма „Кум” улепшали ученици Музичке школе, камерни састав који чине Андреј Зоћевић, Ђорђе Селаковић, Елена Глишовић и Владан Павловић.