Светски дан дечје књиге, 2. април у Градској библиотеци био је у знаку најмлађих. Најпре су библиотекари Дечјег одељења били гости двема јасленим групама вртића “Бамби“, а поподне је око 40 малишана из вртића “Мали капетан са својим родитељима посетило Библиотеку.

Picture-019

Рођендан књиге у вртићу “Бамби“ дечаци и девојчице прославили су прелиставањем најлепших бајки, басни и сликовница, препознавајући предмете, ликове и животиње блиске њиховом узрасту. Највеће интересовање су изазвале тактилне сликовнице и “књиге које говоре“. Најмлађима је приказана луткарска представа “Бакин рођендан“, настала на Креативним радионицама у Градској библиотеци. Растанак са књигама изазвао је и понеку сузу, али за утеху договорена су нова дружења. Малишани су позвани да са родитељима дођу у библиотеку, бесплатно се учлане и позајме књиге које су заволели.

Picture-009Picture-021Picture-025Picture-029

Празник књиге настављен је поподне у Дечјем одељењу Градске библиотеке Владислав Петковић Дис посетом деце и васпитача из вртића Мали капетан. Библиотекари су се потрудили да први долазак малишана и њихових родитеља у библиотеку буде за памћење: организована је изложба најлепших књига намењених трогодишњацима, понуђене су им слагалице, коцке и друге едукативне играчке, и приказана им је луткарска представа. Читалачка породица Дечјег одељења постала је бројнија за око 40 чланова, а из библиотеке су сви отишли са осмехом и књигом у руци. Да се од читања расте најречитије говоре слике са јучерашњег дружења. Нека слике буду позив и другим васпитачима и родитељима да читају деци, а да најлепше књиге и сликовнице могу наћи у Градској библиотеци.

Picture-816Picture-822Picture-827Picture-839Picture-850Picture-856Picture-870Picture-887