Захваљујући средствима обезбеђеним у буџету града, Градска библиотека је у четвртој овогодишњој јавној набавци мале вредности купила 818 наслова књига за своје читаоце. Близу две хиљаде нових књига од четрдесетак издавача већ је стигло у Библиотеку и до Нове године корисници ће моћи да их позајме на читање.

DSC_0457

Град Чачак обезбедио је Библиотеци у 2015. години 1.500.000 динара за набавку књига тако да ће књижни фонд установе бити обогађен са 1.350 наслова илити више од три хиљаде публикација. Библиотекари су пажљиво бирали књиге из богате издавачке продукције која је приказана на јубиларном 60. Сајму књига у Београду са жељом да се читалачка породица увећава и негује култ читања.

DSC_0466

     Најмлађе читаоце Библиотека ће обрадовати лепо илустрованим бајкама и књигама „Креативног центра“, „Пчелице“, „Лагуне“, „Вулканчића“ и других издавача који брину о потребама деце. Набављени су и актуелни наслови белетристике за одрасле читаоце које је објавила „Геопоетика“, „Лагуна“, „Вулкан“, „Архипелаг“, „Агора“, „Чигоја“, „Чаробна књига“, „Дерета“, „Самиздат“ и дрге издавачке куће, као и референсна литература за научно одељење од „Службеног гласника“, Клиа“, „Младинске књиге“, Матице српске“ и других реномираних издавача. Водила се брига и о публикацијма завичајних аутора и књигама које говоре о Чачку и Чачанима, њиховом историјском и друштвеном положају. Уз књиге добијене откупом Министарства културе (око 2.500) и разним поклонима, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ ће и ове године своје фондове обогатити за око седам хиљада публикација.

DSC_0409 DSC_0458