Нови, 91. број часописа „Национална ревијаˮ доноси вредне текстове из културе, историје, прилоге о духовној баштини, туристичким локалитетима, јубилејима… Важан део садржаја овог броја чини и текст са насловом „Дом смисла и књиге” који је посвећен Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис”. У средишту часописа је на осам страна, обогаћених фотографијама, представљен део богате ризнице најстарије установе културе у Чачку: споменар Марије Маре Пандуровић са Дисовим аутографом, легат Бранка В. Радичевића спомен-соба Синише Пауновића, вредне уметнине изложене у холовима зграде итд.

Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" Čačak

Ово је први, надамо се, у низу текстова о нашој установи који је објављен у ревији која излази на српском, руском и енглеском језику. Часопис представља спој прошлости и будућности, традиционалног и модерног и даје својеврстан одговор на питање шта Србија јесте и шта може бити. Хвала уредничком тиму гласила који је препознао да лепо лице и вредно благо Србије чини и чачанска Библиотека.

Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" Čačak

Овај прилог у „Националној ревији” начињен је захваљујући знању и труду Оливере Недељковић, Тање Вуковић, Марије Радуловић и Владимира Симића на челу са  директором др Богданом Трифуновићем.

Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" Čačak

Овај, као и претходни бројеви „Националне ревије” чувају се у Одељењу периодике, те су доступи корисницима у читаоници.