ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА У ЧАЧКУ

Поштоване грађанке и грађани

Ако сматрате да су вам људска и мањинска права угрожена или ускраћена од стране органа јавне власти, можете се обратити иституцији Заштитника грађана из Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ из Чачка.

Није потребно да путујете или да шаљете притужбе поштом, довољно је да одете  у библиотеку где ће вам запослени помоћи да путем видео везе успоставите контакт са Заштитником грађана.

Овакав вид комуникације доступан је сваког  четвртка 13-14,30 часова у Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис“, ул. Синђелићева 24, Чачак.

У предвиђено време, Стручна служба Заштитника грађана биће вам на располагању за сва питања и притужбе. Током разговора са правницима имаће те обезбеђену приватност како бисте слободно и без устручавања могли да изложите свој проблем.

Заштитник грађана Републике Србије, у оквиру иницијативе Промоција људских и мањинских права кроз интензивнији контакт Заштитника грађана са грађанима постаће доступнији грађанкама и грађанима, посебно онима који живе у општинама и градовима у Србији који немају локалне заштитнике грађана. Грађанима из изабраних општина и градова биће омогућено да лакше остваре контакт са Заштитником грађана, добију помоћ при састављању притужби, информишу се о раду и надлежностима ове институције, а уколико она није права адреса за решавање њихoвог проблема, добиће стручни савет којим органима да се обрате.
Иницијатива се спроводи у сарадњи са Библиотекарским друштвом Србије, библиотекама, органима локалне самоуправе и организацијама цивилног друштва у петнаест изабраних општина у Србији, а уз финансијску подршку Владе Краљевине Норвешке.

Све додатне информације можете добити на телефон 032-340-960 или лично у просторијама Библиотеке, ул. Синђелићева 24, Чачак.

zastitnik2