Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ поводом Дана града (18. децембар) и Дана библиотекара (14. децембар) организује у уторак, 14. децембар 2010. године, у 12 часова у великој сали Дома културе, две позоришне представе за децу. Гости Чачана биће деца Краљева, чланови позоришне групе КУД „Абрашевић“ и првакиња краљевачког позоришта, глумица Биљана Костантиновић. Краљевчани ће се представити модерном бајком „Принцеза фина и још понеки“ и монодрамом „Цецилијине чаробне крофне“.

На овај начин Градска библиотека симболично помаже деци Краљева да лакше превазиђу последице земљотреса који је у новембру задесио овај град.

„ПРИНЦЕЗА ФИНА И ЈОШ ПОНЕКИ“ , коју је написала Елизабета Георгијев, библиотекар Народне библиотеке „Димчо Петров“ из Димитровграда,  је модерна бајка, чија је тема борба добра и зла у којој наравно добро побеђује. Представа садржи и елементе позоришта сенки као и две кореографске нумере.  На прокеклом Фестивалу хумора за децу у Лазаревцу представа је освојила шест награда и то награду за најбољу представу у целини, награду за сценски наступ и четири глумачке награде.

„ЦЕЦИЛИЈИНЕ ЧАРОБНЕ КРОФНЕ“ написала је Гордана Тимотијевић, писац за децу из Краљева и библиотекар Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“, а представа у извођењу Биљане Костантиновић проглашена је најбољом на овогодишњим Змајевим дечјим играма.

„Принцеза фина и још понеки“

Текст: Елизабета Георгијев

Изводи: Драмска радионица „ПрОЗОРИШТЕ“, КУД „Абрашевић“ из Краљева

Режија: Биљана Костантиновић

Асистент режије: Драган Пешић

Сценографија, костим: Биљана Костантиновић

Кореографија: Драган Мицић

Луткарски радови: Зоран Савковић Џери

Сценски покрет: Драган Пешић

Дизајн светла: Миле Цвијовић

Улоге:

Шушкослав – Селена Ђукић, Шуњослав – Јован Руменић, Краљ Буцкић – Алекса Терзић, Краљица Злоћкић – Марија Бунарџић, Фина Жозефина – Марија Ашанин, Ружноречко – Јелена Симић, Принц Храбрић – Вукашин Радисављевић, Крокодилко Алигаторчић – Наташа Бајовић, Петроније – Сара Суша, Маче – Милица Гицић

„ЦЕЦИЛИЈИНЕ ЧАРОБНЕ КРОФНЕ“

Текст: Гордана Тимотијевић

Режија и извођење: Биљана Костантииновић, првакиња позоришта у Краљеву

Музика: Марјан Милановић

Сценографија и реквизити: Драган Пешић

Светло: Миле Цвијовић

Тон: Драган Пешић

ДОБРО ДОШЛИ

УЛАЗ ЈЕ СЛОБОДАН