Позајмно, Дечје и Научно одељење Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ по први пут овог лета радиће у две смене, од 7,30 до 19 часова, а суботом од 8 до 13. На овај начин библиотекари настоје да  књигу, часописе и интернет учине доступним својим читаоцима целог дана током јула и августа. Уз добру понуду  књига и радно време прилагођено читалачкој публици, лакше  ће се поднети летње врућине и  корисно потрошити време одмора и ђачког распуста.

Летња редукована шема рада односиће се само на огранке, где ће у Заблаћу одељење радити уторком, у Мрчајевцима и Пријевору четвртком, а у Прељини петком од 8 до 14 часова.

И ове године Градска библиотека наградиће бесплатним чланством одличне ученике основних и средњих школа на територији чачанске општине. Ову привилегију одликаши могу да искористе од 1. јула до краја октобра, а приликом  уписа неопходно је да понесу ђачку књижицу на увид.

У Дечјем одељењу у среду, 3. јула у 9 часова, почињу летње радионице. За основце ће у јулу и августу бити организовано у две узрасне групе седам занимљивих креативних радионица са заједничком изложбом на крају. Реализацију пројекта  „Лето у Библиотеци“ помогао је кроз Летње дане културе град Чачак.

У читаоници Библиотеке у Господар Јовановој број 6 и током лета биће понедељком и четвртком од 13 до 15 часова отворена канцеларија Заштитника грађана.