Дечије одељење Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ је  овог летњег распуста било омиљено место окупљања чачанских основаца. Библиотекари се од 2008. године труде да сваког лета организују за најмлађе суграђане неке нове, креативне садржаје и да их упознају са успешним појединцима из различитих области стваралаштва. Своја професионална умећа најмлађима су овог лета преносили: књижевница Оливера Недељковић кроз литерарне радионице „Насмејани дан“ и „Ципеле за пут око света“, професор географије Владимир Мајсторовић кроз радионицу „Са писцима кроз Србију“ и чланице удружења „Путоказ“  Јасминка Бојановић и Слађана Пајовић кроз „Малу школу хеклања“.

DSC_0186

Дечија машта и креативност дошли су до изражаја на већ традиционалним дружењима под називом „Лето у библиотеци“. Малишани су уз помоћ водитеља радионица и библиотекара писали смешну песме, приче, „путовали“ кроз Србију и српску књижевност, упознавали најзначајније писце за децу, хеклали наруквице, огрлице, привеске…

DSC_0189

DSC_0220

 Кратак приказ одржаних радионица, као и плодове дечијег стваралаштва, окупљени су видели у уторак, 30. августа 2016. године у Библиокутку Градске библиотеке. На завршној приредби која је окупила велики број деце и родитеља, најмлађе је својим наступом забавио и насмејао весели кловн Словољуб Речевић, чију је улогу за ово вече преузео Зоран Јовановић.

DSC_0218

Библиокутак  је и овог пута био премали да прими све малишане који су желели да буду део забавног програма који су осмислиле библиотекарке Дечјег одељења Јелена Дуковић, Маријана Лазић и Ана Станојевић. Задовољство и осмеси најмлађих главни су мотив чачанским библиотекарима да и наредних година организују сличне програме.

 DSC_0245 DSC_0257DSC_0270