Од 13. до 15. септембра 2011. године одржан је 23. Фестивал хумора за децу у Лазаревцу који традиционално организује Библиотека „Димитрије Туцовић“. Са задовољством истичемо да је успешан наступ Чачана такође већ постао традиција на овом фестивалу јер смо ове године шести пут за редом освојили бројне награде. Осим младим талентованим ствараоцима чији рад чачански библиотекари подржавају, ове године је управо за то залагање стигла награда Дечјем одељењу Градске библииотеке „Владислав Петковић Дис“. Креативна радионица „Лето у Библиотеци 2010“ награђена је ове године  посебним фестивалским признањем за рад са децом.

Другог фестивалског дана на Округлом столу Фестивала посебно запажено излагање праћено видео презентацијом о овогодишњој четвртој по реду радионици на Дечјем одељењу имале су  Маријана Лазић и Ана Нешић, библиотекари, које су се заједно са колегиницом Јеленом Дуковић овог лета дружиле са најмлађим читаоцима.

Посебну потврду за наш рад са најмлађима представља прва награда у  категорији будућност фестивала за ликовне радове, коју по трећи пут  за редом освајају предшколци из вртића у Заблаћу као и друга награда која је додељена  вртићу “Бубамара“ из Прељине.

На фестивалу у Лазаревцу награђени су: Никола Брковић, ученик седмог разреда ОШ „Вук Караџић“ Чачак, прва награда за песму „Мој град Чачак“ и Анастасија Митровић, ученица трећег разреда ОШ „Степа Степановић“ Гoрња Горевница из Вранићa, добила је другу награду за песму „Крава“

Анђели Шутић, ученици седмог разреда ОШ „Ратко Мировић“ Чачак, додељена је трећа награда за причу „Да л је јава или сан“

Ове године Лазаревац је дао наду свим библиотекарима да је могуће изградити нову, савремену кућу за књиге: 23. Фестивал хумора за децу библиотека Димитрије Туцовић организовала је у новом, свом простору који изазива дивљење и уздахе библиотекара из других градова.

Глас да Бранко Стевановић буде добитник Сребрног Гашиног пера за 2011. годину за књигу «Авантуре Краљевића Марка» дала је и Даница Оташевић, директор чачанске библиотеке, члан овогодишњег жирија.