Нове књиге из Лагуне

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ обрадоваће своје читаоце са 208 наслова нових књига. Наиме, после спроведене јавне набавке мале вредности од издавачке куће „Лагуна“ за децу и одрасле набављено је из овогодишње продукције више од 400 књига и оне ће се већ од  сутра наћи у рукама читалаца. За ову набавку из буџета града издвојено је око 185.000 динара. За куповину књига за Библиотеку у 2013.години Град је определио 1.900.000 динара.

Међу набављеним књигама налазе се дела нобеловаца Мо Јена (Промена), Сарамага (Путовање кроз Португалију), као и најчитанијих писаца Трејси Шевалије (Последњи бегунац),  Халеда Хосеинија (А планине одјекнуше), Морисона  (Соломонова песма), Николе Спаркса (Уточиште), Ејовин Ајви (Снежно дете),  Мартина Вазлера (Последња Гетеова љубав) и бројне друге. Домаће ауторе предводе Давид Албахари и Жарко Радаковић (Књига о музици), Владимир Арсенијевић (Лет), Лука Мичета (Повратак краља), Вања Булић ( Јованово завештање), Момчило Ђорђевић (Српски валцер) и други наслови објављени у овој години.

Зид књига

Библиотека није заборавила и најмлађе читаоце, па ће у Дечијем одељењу за дан-два осванути  актуелна,  лепо дизајнирана и овом узрасту примерена издања. Ускоро се очекује и откуп књига од Министарства културе које ће попунити фондове српских библиотека издањима из 2012.године.