Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ представила је 26. маја 2015. године у Српском књижевном друштву лауреата овогодишњег „Дисовог пролећа“ Сашу Радојчића и издања која прате манифестацију. Саша Радојчић даровао је „свом“ Пролећу збирку песама „Дуге и кратке песме“, а Библиотека је објавила 46. број часописа „Дисово пролеће“ и каталог „Песма, граница светова“ чији је аутор Оливера Недељковић.

0001

Публикације које прате „Дисово пролеће“ доприносе да ова манифестација траје и после спуштања завесе на програмски део, а уједно су допринос историји српске књижевности и популарисању завичајне културне баштине. На промоцији у Француској 7. о лауреату је говорио књижевни критичар Васа Павковић, Војислав Карановић саопштио је одлуку да је добитник награде „Млади Дис“ за 2015. годину Маша Сеничић, а добитници награда за есеј о Дисовом стваралаштву су: Тамара Јовановић, студент докторских студија на Филозофском факултету у Новом Саду (прва награда), друга награда припала је Милошу Живковићу из Београда, а трећа Милки Радуловић из Суботице.

0002 0003

О маратонској песничкој манифестацији која је почела 10. марта у Заблаћу, а завршава се 29. маја доделом Дисове награда лауреату 52. „Дисовог пролећа“ у Великој сали Дома културе и бројним програмима, говорила је Даница Оташевић, док је Саша Радојчић казивао своје стихове.