На традиционалној приредби „НАЈ-читалац“ Дечијег одељења, коју Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ организује већ 11 година додељене ус у суботу, 21. децембра, награде највреднијим члановима.  Из велике читалачке породице од 2.100 предшколаца и основаца, издвојено је 12 дечака и девојчица који су понели титулу НАЈ за 21013. годину.

Picture-069

Дипломама и књигама награђени су: Алекса Обренић (5 година), Ивана Пантовић (6 година), Ђурђа Јевтовић (1. разред ОШ “Др Драгиша Мишовић“), Лав Јевтовић (3. разред ОШ “Др Драгиша Мишовић“), Марта Јевтовић (5. разред ОШ “Др Драгиша Мишовић“), Лука Тимотијевић (1. разред ОШ “Др Драгиша Мишовић“), Лазар Ђондрић (5. разред ОШ “Танско Рајић“), Магдалина Обрадовић (6. разред ОШ “Милица Павловић“), Софија Димитријевић (6. разред ОШ “Милица Павловић“), Николија Петковић (7. разред ОШ “Свети Сава“), Анђела Обрадовић (8. разред ОШ “Ратко Митровић“) и Сандра Ковачевић (8. разред ОШ “Милица Павловић“). Осим Библиотеке вредне читаоце наградила је и издавачке куће Пчелица, која је дугогодишњи пријатељ ове манифестације.

Picture-001

 Дечје одељење Градске библиотеке  и ове године се може похвалити сјајним резултатима: број читалаца повећан је за око 200, па наша мала читалачка породица броји око 2.100 чланова, књижни фонд је увећан за преко 1200 нових наслова, настављена је успешна сарадња са две предшколске установе “Радост“ и “Моје детињство“, школама и Установом за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју “Зрачак“.  У оквиру Дечјег октобра, преко 450 малишана организовано је посетило библиотеку и добило чланску карту. Дружење је заокружено изложбом “Пробуђене бајке“ на којој је представљено преко 40 илустрација бајки које су урадиле предшколске групе.

Picture-019

Успешно је организовано и шесто “Лето у библиотеци“ са 14 радионица и преко 70 полазника. Тако је библиотека и овог лета била омиљено место за читање, дружење и забаву.Поводом доделе награда најбољим читаоцима, Градске библиотека је промовисала и нови флајер „Читам и тим се поносим“ који је илустрован радовима деце насталим на креативним радионицама. Библиотекари су позвали родитеље, баке и деке да уз читање и лепу књигу од деце заједнички васпитавају добре људе.

 Picture-023

 Picture-062

Програм овогодишњег НАЈчитаоца улепшали су ученици Основне школе „Филип Филиповић“, који су са библиотекаром Милом Бојовић извели представу “Чаробно вече“. Представа је посвећена празницима, а извело ју је девет ученика 4. разреда и чланова библиотекарске секције ове школе. Овом приликом Софија Димитријевић прочитала је причу „Место на коме чаролија траје“ библиотекара Оливере Недељковић која је недавно у издању „Чекића“ објавила збирку за најмлађе „Причино дете“

Picture-073Picture-074