Занима вас историја рок музике? Криптографија? Како да програмирате ауто-робота? Да научите кинески? Дођите у Градску библиотеку и откријте како да брзо и квалитетно овладате новим вештинама!

uni

У уторак, 18.11.2014. године у Градској библиотеци “Владислав Петковић Дис” у Чачку (Библиокутак у Дому културе), са почетком у 12 часова, Јелена Андоновски, библиотекар Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ одржаће предавање на тему савремених тенденција и канала квалитетног бесплатног образовања доступног свим заинтересованим грађанима путем интернета.

У оквиру пројекта Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ за мрежу јавних библиотека Србије: пренос знања, садржаја и програма, који финансира Министарство културе Републике Србије, до краја 2014. године библиотекари Универзитетске библиотеке посетиће 26 градова у Србији и представити најновија сазнања и препоруке из области доживотног учења које данас путем интернета бесплатно нуде престижни светски универзитети и институти, као што су Беркли, Стенфорд, Јејл, Принстон, универзитети у Токију, Лондону, Копенхагену, и на стотине других академских институција највишег ранга.

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ представиће концепт бесплатних онлајн курсева доступних путем портала Coursera и EdX. Ови портали нуде преко хиљаду курсева из различитих области: криптографија, теорија игара, историја рок музике, одрживи развој, програмирање, кинески за почетнике, финансије, и бројне друге који ће сваком полазнику омогућити да према сопственом избору, и у време које му одговара, стекне нова знања највишег квалитета у свега неколико седмица. Поред тога, биће представљен и портал Универзитетске библиотеке „Знање за све“ који нуди снимљена предавања познатих професора са светских универзитета преведена на српски језик захваљујући Клубу волонтера Универзитетске библиотеке.