Нови број стручног часописа за библиотекарство Глас библиотеке представљен је у четвртак, 24. фебруара у Градској библиотеци „Владислав Петковић Дисˮ која је уједно и издавач овог реномираног гласила. Програм је организован у оквиру 23. Штампане речи,  а у њему су учествовали: др Драгана Грујић са Катедре за библиотекарство Филолошког факултета у Београду, иначе гл. и одговорни уредник часописа Библиотекар и др Богдан Трифуновић, директор чачанске Библиотеке и гл. и одговорни уредник Гласа библиотеке и библиотекар Марија Радуловић.

Овај, 27. број Гласа библиотеке чини пет рубрика у којима је објављено осам нових, тематски разноврсних радова. Текстове потписују библиотекари Градске библиотеке Чачак: Мирко Дрманац, Дубравка Илић, Наташа Кривачевић Поповић, Снежана Планић, Александар Вукајловић, Тијана Бежанић и сарадници Оливера Настић из Библиотеке града Београда, Драгана Обрадовић и Александар Радовић из Библиотеке Матице српске и Весна Живковић из Градске библиотеке у Новом Саду. Лектуру и коректуру текстова урадиле су Оливера Недељковић и Тања Вуковић, док је сажетке на енглески језик превела Тијана Бежанић. Дизајн корица часописа урадио је академски графичар Зоран Јуреш, а тираж од 250 примерака штампан је у „Атељеу Јурешˮ.

О уређивачким изазовима и новинама које ће уследити у наредном периоду говорио је др Богдан Трифуновић који је од 1988. године, од када часопис и излази, пети по реду гл. и одговорни уредник. Трифуновић се осврнуо на турбулентну годину која је иза нас, и то не због актуелене здравствене ситуације већ због чињенице да је уредник издавачке делатности и прошле године именовани уредник часописа мр Маријана Матовић отишла у превремену пензију. Он је захвалио колегници Матовић на дугогодишњој сарадњи и свему оном што је чинила за ово гласило као лектор, аутор радова и члан редакције. Уједно садашњи уредник је најавио да ће од 28. броја уреднички посао преузети виши библиотекар Мирко Дрманац. „Новина је да је од 27. броја Глас библиотеке категорисан и као научни часопис, што је на неки начин признање досадашњег квалитетног рада и редакције и самог издавача Градске библиотеке Чачак. Ово је наравно нама и додатни подстицај не само да задржимо тај ранг већ да га додатно и унапредимоˮ, казао је између осталог др Богдан Трифуновић.

О новом броју говорила је др Драгана Грујић која је са присутнима поделила своје стручно виђење садржаја часописа. Између осталог, нагласила је важност постојања стручних, периодичних публикација из области библиотекарства, притом се осврнувши и на континуитет трајања и излажења оваквог типа гласила. Поред тога дала је и кратак преглед актуелне ситуације и истакла колико су стручни часописи важни јер учествују у обликовању струке, помажу да се презентују идеје и достигнућа из библиотечко-информационе делатности. Потом је указала на најважније делове радова који су објављени у 27. Гласу библиотеке, указавши и на значај редакцијског рада и уредничког ангажовања који није нимало лак с обзиром на то да треба пронаћи занимљиве теме, доћи до добрих и квалитетних текстова и одговорити савременом тренутку.

„Сви текстови у овом броју завређују пажњу читалаца. Часопис има јасну концепцију, целине унутар којих сваки рад има своје место па омогућава читаоцима да овај број читају у складу са својим интересовањима и потребама. Глас библиотеке има потенцијал да још више напредује и када је категоризација у питањуˮ, казала је др Драгана Грујић.

Програму је присуствовао и велики број библиотекара из јавних библиотека Моравичког и Рашког округа, као и школских библиотекара и књижничара те је и након официјалног дела било простора да се додатно поразговара о темама везаним за струку.