„Једва чекам вече да и мени сване“ претворило се у вече за памћење. Млади чачански глумци и музичари на Светски дан поезије, 21. март, приредили су за више од 200 својих суграђана у Великој сали Дома културе несвакидашњи културни догађај. Поезију великана српског песништва двадесетог века: Владислава Петковића Диса, Данице Марковић, Бранка В. Радичевића, Александра Ристовића и Бранислава Петровића, као и савременика Живорада Недељковића и Јована Николића Јофа, надахнуто су казивали глумци Драгана и Милутин Милошевић који су прве кораке „на даскама које живот значе“ као средњошколци започели у Чачку.

 

Млади глумци били су пред великим изазовом да пред својом публиком, познаницима и пријатељима. говоре стихове најзначајнијих српских песника који су такође рођењем везани за Чачак. Аплаузи најбоље сведоче да су ову изузетну улогу врхунски одиграли.

За чачанску публику право откровење били су браћа Ненад и Марко Марић који су свирали своје композиције: Марко на клавиру, а Ненад на гитари. Оригинална музика ових младих Чачана изазива велико интересовање широм Србије. Ненад, познатији као „Краљ Чачка“, сам пише текстове и компонује музику, а Марко се бави обрадом етно мотива и компоновањем за клавир. Несумњиво да је пред младим Чачанима успешна каријера и да ће они свом граду донети још доста лепих тренутака и доживљаја за памћење.

Музичко-поетски колаж био је допуњен одговарајућом сценографијом и видео презентацијом коју је приредио Љубиша Ћирковић, водитељ ове изузетне вечери.