Промоцијом 22. броја стручног часописа за библиотекарство „Глас библиотеке“ који издаје чачанска Библиотека обележен је Национални дан књиге, 28. фебруар чиме је уједно и затворена манифестација „Штампана реч 2016“.

Нови број стручног часописа са вишедеценијском традицијом доноси тринаест тематски разноврсних стручних радова које потписују чачански библиотекари Богдан Трифуновић, Даница Оташевић, Марија Радуловић, Наташа Кривачевић Поповић, Тамара Јанковић, Мирко Дрманац, Александар Вукајловић и сарадници из других библиотека Биљана Албахари, Драгана Милуновић, Бранка Драгосавац, Биљана Ристовић, Гордана Ђилас, Јелена Андрић и Олга Јечменица.

Опсег тема је као и у претходним бројевима веома широк, али и стручно профилисан у оквиру рубрика: од савремених тенденција у библиотекарству, дигитализације културног наслеђа, ревизије књижног фонда у COBISS3 окружењу до историјског осврта на библиотеке света и портете библиотекара. „Од приказа пољске библиотеке Залуских са почетка 18. века до Europeane, највеће интернет библиотеке 21. века; од оснивања српских библиотека у 20. веку до „отворене библиотеке“ у болници, затворској јединици, кафићу…“ Радови чије је сажетке на енглески превела Тијана Бежанић разврстани су у пет стандардних рубрика Мрежа, Угао, Наслеђе, Поглед и Библиографија.

У простору Галерије Народног музеја у Чачку публици су нови број „Гласа“ представили  Милица Стевановић, Даница Оташевић и др Богдан Трифуновић, а програм је водила колегиница Тијана Бежанић.

Даница Оташевић, досадашњи главни и одговорни уредник часописа, рекла је да се „Глас библиотеке“ убраја у сам врх стручне  периодике из области библиотечко-информационе делатности чиме се чачанска Библиотека посебно поноси. Она је говорила о концепцији часописа који траје од 1988. године и који се из године у годину унапређује, прати сва актуелна збивања и највише стандарде савременог библиотекарства. Даница Оташевић је посебно истакла значај рубрике „Наслеђе“ која доноси историографске и завичајне теме, а у оквиру које су расветљени животи заборављених великана попут Драгомира Иконића, Гргура Јакшића, Косаре Цветковић, Десе Дугалић до Радоја Јанковића, официра, ратника, дипломате и писца о коме је и сама написала истраживачки рад објављен у најновијем броју.

Милица Стевановић, виши библиотекар из Народне библиотеке у Крушевцу и уредник часописа „Савремена библиотека“ поделила је са присутнима своје виђење новог броја „Гласа библиотеке“. Она је рекла да „Глас“ има дугорочне циљеве и значај и похвалила је визуелни идентитет треће „црвене“ серије часописа. Прокоментарисавши свих тринаест стручних радова, закључила је да „Глас“ окупља врхунске стручњаке из области библиотекарства од којих је чак половина из чачанске Библиотеке што се ретко дешава.

О новом броју часописа, његовом историјату, али и будућим плановима говорио је директор Библиотеке, др Богдан Трифуновић. Он је рекао да је објављивање стручног часописа „Глас библиотеке“ највећи подухват Библиотеке у току године који је и најмање видљив. Захваливши  Даници Оташевић на досадашњем уредничком труду и залагању, директор је најавио овогодишњу промену редакције часописа. Он је изразио жељу да „Глас библиотеке“ који је одавно надрастао локалне оквире и који је високо позициониран међу сличним гласилима следеће године добије буџетско финансирање што би трајно осигурало будућност његовог излажења.

Двадесет други број „Гласа“ ликовно-графички је опремио Зоран Јуреш, академски графичар из Чачка, а штампан је у тиражу од 300 примерака.