Након усељења и свечаног отварања новог здања у Синђелићевој 24, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” је у четвртак, 28. марта почела рад са корисницима. Од тада до суботе, 30. марта у оквиру неизмењеног радног времена, Библиотека је евидентирала преко 1.200 посета Чачана, а од њих 196 су постали њени нови чланови.

У току прва три радна дана број трансакција, тј. издатих књига посетиоцима Библиотеке премашио је цифру 3.800. У широку лепезу услуга које Библиотека у новом простору може да пружи, осим издавања и препорука књига, пружања релевантних информација уз коришћење референтне литературе, коришћења читаоница, интернета, одржавања радионица, трибина, програма за све узрасте итд, она постаје и место за реализацију креативних идеја наших суграђана. Ово се види већ у првој недељи рада на примеру Школе новинарства за децу и младе којој Библиотека обезбеђује простор.

У новим условима рада, Библиотека је у прилици и да додатно обогати културну понуду Града, па је у петак, 29. марта у оквиру програма манифестације Дисово пролеће изведена и представа „Триптих о радницима” Градског позоришта у Чачку. Комад „о свињама, људима и крокодилима” режирао је Југ Ђорђевић, а улоге су тумачили Александар Ђинђић, Ивана Терзић, Уна Ђелошевић и Братислав Јанковић. Ово је било њено треће извођење, а прво у Великој сали Библиотеке.

Све оно што Градска библиотека има да понуди, своје фондове, просторије, услуге, изложбене просторе, сале за програме за многе Чачане је коначно „изашло на сцену” у суботу 30. марта када је организован Дан отворених врата.

За четири сата, од 9.00 до 13.00 часова, уз стручно вођење запослених више од 200 суграђана видело је унутрашњост зграде Библиотеке. Библиотекари су са чак 29 група заинтересованих грађана правили петнаестоминутне туре прошетавши кроз сва четири нивоа зграде.

Радознали су имали јединствену прилику да виде и просторије у које корисници иначе не улазе, попут депоа за књиге који се налази испод нивоа земље. Дану отворених врата – стручном вођењу кроз Библиотеку присуствовао је и  градоначелник Милун Тодоровић са сарадницима. Том приликом донирали су око 200 књига.