Градска библиотека је од 17. до 27. јуна реализовала летњу уметничку радионицу за децу са циљем да најмлађи суграђани изразе своје идеје, мисли и осећања путем процеса стварања уметничког дела, али и да себе сагледају као потенцијалне ствараоце, а не само конзументе. На радионици под називом „Слика пуна речи” учествовало је 22 основношколца, а водила ју је Олга Глишин, академски сликар.

Током две седмице на четири радионице, у трајању од по три сата, млади радионичари су пролазили кроз процес стварања јединствених аутопортрета, оних у којима су сједињени слика и реч у оригиналној ликовној целини.

Уз помоћ водитеља радионице, пројектовали су сопствене фигуре у природној величини на хамер, а потом су, користећи различите ликовне елементе и технике, изградили свако своју аутентичну причу. Осим тога, уз помоћ библиотекара Одељења за децу и младе, радионичари су трагали за књигама и текстовима који их инспиришу, покрећу, који осликавају речима њихов свет, размишљања, идеје и осећања.Ти текстови су преточени у слику и постали су део визуелне целине.

Радови настали на радионици „Слика пуна речи” биће изложени на традиционалној завршној свечаности „Лета у Библиотеци 2019”.