На традиционалној Светосавској академији Удружења књижевника Србије, одржаној у суботу, 27. јануара у Београду, директору Градске библиотеке Чачак др Богдану Трифуновићу уручена је награда „Благодарје”. Ово признање добијају заслужни појединци и институције за трајни допринос угледу и развоју Удружења, као и за изузетан допринос неговању духа српске народне и уметничке књижевности и очувању традиције и народних обичаја између два Савиндана.

Како је претходна година за Удружење књижевника Србије била двоструко јубиларна (75 година од оснивања „Књижевних новина” и 60. Београдски међународни сусрети писаца), ове године је награђених више него претходне.

У складу са празником, скуп је отворен молитвом свештеника др Угрина Поповића, након чега је председник УКС Милош Јанковић доделио „Благодарја” добитницима. Традиционалну беседу о Светом Сави говорио је књижевник Радомир Андрић, хор „Краљица Марија” је академију учинио свечанијом, а поезију о просветитељу и првом српском архиепископу казивао је драмски уметник Милан Цаци Михаиловић.