У сусрет Националном дану књиге у уторак, 27. фебруара промовисан је 29. број часописа „Глас библиотеке” у најстаријој чачанској установи културе која је и издавач ове серијске публикације. О децентрализацији стручног библиотекарства и важности покретања „Гласа”, али и његовом континуираном објављивању и напредовању говорио је уредник Мирко Дрманац, а присутнима се обратио и проф. др Бојан Ђорђевић, иначе и рецензент овог гласила.

Иако је у првим бројевима одржаван баланс између тема библиотекарства и културе, временом је „Глас” све више постајао стручна публикација. Тродеценијска традиција изнедрила је вредне помаке у уређивању часописа, а као најзначајнији у последње време Мирко Дрманац навео је то да је „крајем прошле године часопис добио научну категорију М53. Осим тога, гласило чини релевантнијим и увођење DOI ознака којима се врши идентификовање радова и прилога из часописа и омогућава трајна веза ка интернет локацији, што је остварено уз значајну подршку Министарства културе. Новина је, такође, и увођење система за електронско уређивање OJS (Open Journal System)”, казао је уредник. Проговарајући о доприносу објављених радова проф. др Бојан Ђорђевић истакао је да се „часопис мењао  продуктивно, у складу с временом, али не повлађујући времену и модама”. Истакао је да је важна присутност „научне основе и промишљања у стручним текстовима, као и спој стручног и научног, тј. практичног и теоријског аспекта”

На 186 страница и у оквиру рубрика „Мрежа”, „Угао”, „Наслеђе”, „Поглед” и „Библиографија” гласило обухвата осам ауторских текстова, један превод, четири приказа и чачанску библиографију, које потписују аутори: Неонила Алфредовна Турањина, Огла Јурјевна Мурашко, Ирина Ганадјевна Колесњикова (у преводу Верице Шево), Данка Спасојевић, Наташа Антонијевић, Сабина Ђуркић, Милица Поповић, Тамара Мијатовић, Оливера Калдесић, Дубравка Илић, Мирко Дрманац, Наташа Симић, Иван Караџић, Весна Р. Живковић, Оја Кринуловић, Богдан Трифуновић, Тамара Малешев, Ирена Зечевић, Сузана Узелац, Тијана Бојовић и Тијана Бежанић.

Бавећи се традиционалним темама везаним за каталогизацију и набавку грађе, објављени радови доносе и позитивне примере из праксе: које програме за децу организује Народна библиотека Грачаница, како је  Мери Лемист Титком покренула „рад на точковима” и библиобус те тако постала прва библиотекарка путујуће библиотеке, како изгледа дугогодишња издавачка делатност библиотеке у Кладову, на који начин јавне библиотеке служе широј заједници у погледу социјализације и едукације поготово у затворским установама. Такође, доноси и друге теме из модерног библиотекарства које су сабране у овом броју часописа. Поред тога, овогодишњи „Глас” садржи и приказе вредних публикација попут монографије „Библиотекарског друштва Србије”, „Библиографије Небојше Кузмановића”, књига „Употреба дигиталних алата у малим јавним библиотекама” и „Зграда Универзитета у Нишу, историја и библиографија”. За лектуру и коректуру часописа била је задужена библиотекар Тања Вуковић, док је лектуру и превод сажетака на енглески језик урадила библиотекар Тијана Бежанић. Публикација је објављена у тиражу од 250 примерака, а за њен визуелни идентитет побринуо се академски графичар Зоран Јуреш.

Програм који је одржан у оквиру манифестације „Штампана реч” водила је библиотекар Невена Аџемовић.