Награђивање најбољих читалаца Градске библиотеке “Владислав Петковић Дис“ на терену заокружено је 4. марта 2016. у огранку у Прељини, где је простор одељења Библиотеке био премали да прими све који су желели да буду део свечаности и да дају свој допринос овом својеврсном празнику књиге.

DSC_0619

         Најмлађе је за најпре поздравио директор Градске библиотеке др Богдан Трифуновић, који је изразио задовољство радом огранка и успешном сарадњом са школом и вртићем у овом месту, а потом су предшколци вртића “Бубамара“ и ученици школе у Прељини извели пригодан програм у коме је учествовало скечевима и рецитацијама десетак најмлађих читалаца.

DSC_0566 DSC_0585

Пре проглашења најбољих, библиотекари огранка Владимир Симић и Ана Станојевић осврнули су се на рад одељења у претходној години. У 2015. години огранак је постао богатији за 313 чланова, који су прочитали преко 3400 књига, сликовница и часописа. Библиотекари, веспитачи и учитељи остварили су добре резултате у мисији читања и увођења најмлађих у свет лепе књижевности.

У мноштву вредних и добрих читалаца, звање најбољег читаоца огранка у Прељини понело је пет девојчица: Сара Шкипић и Анђела Тошковић, ученице 3. разреда, Андријана Цвркота, ученица 4. разреда и ученице 8. разреда – Анђела Цоклевски и Наташа Јовановић.

DSC_0567 DSC_0589

У програму су учествовали и ученици Продуженог боравка школе у Прељини, који сваког петка у Библиотеци проналазе одговоре на нека нова питања и уживају у креативним радионицама које за њих припремају њихови учитељи и библиотекари огранка. У нади да ће и неке нове заједничке активности у годинама које следе бити добро примљене на задовољство свих, а посебно деце, Библиотека најмлађима шаље поруку да буду знатижељни, пажљиви и вредни, да откривају чаробни свет књига и истражују сваким даном све више и више.

DSC_0594