Колико му је мило што постоје малишанима из Драгачева, дечији писац Мошо Одаловић показао је на четири сусрета одржана у среду,  26. септембра 2012. године.

По сунчаном јутру свих деведесет ученика и група предшколаца Основне школе „Марко Пајић“ у Вичи први пут су имали прилику да уживо виде писца. Нису крили одушевљење слушајући Мошине стихове, а он није штедео своје шале и лепе речи, па се у холу ове школе током сусрета чуо само смех и аплаузи. На пут ка следећој школи писца и библиотекаре испратили су на сусрету наученим Мошиним стиховима „Еци, пеци пец“

Следећа дестинација била је Котража, где је у истоименој школи педесетак ученика старијих разреда приредило најлепшу добродошлицу писцу рецитујући његове омиљене стихове. За узврат, осим песама Мошо име је нацртао и неколико својих „занимација“, за сећање на овај сусрет.

Домаћин следећа два сусрета била је Библиотека општине Лучани у Гучи. Око две стотине деце из основних школа „ У Гучи“, „Горачићи“ и из издвојеног одељења ове школе из Губереваца, заједно са својим учитељима присуствовали су празнику стихова радости и љубави које им је Мошо Одаловић од срца поклонио. Осим најлепших успомена са првог виђења са писцем понели су његове потписе и цртеже.

Дводневне сусрете  са око 650 малишана у општинама Горњи Милановац и Лучани , Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ организовала је  уз финансијску помоћ Министарства културе Републике Србије.