У оквиру циклуса „Подршка је важна” одржана је промоција песничке збирке Ане Новичић „Котрљање”. Мала сала Библиотеке симболично је постала место сусрета поезије, музике и љубави. О поетском првенцу ауторке говорила је завичајна песникиња Дара Радојевић, а посебан тон вечери дали су ученици Музичке школе у Чачку.

Библиотека се труди да кроз овај циклус почетницима у свету писане речи омогући да своје стваралаштво представе широј јавности.

Ана Новичић, иначе по струци економиста, стихове пише од ране младости, али их је тек сада обједињене публиковала. Назив програма „Сустизање почетка крајем” инспирисан је истоименом песмом која илуструје њен стваралачки порив.

Збирка „Котрљање”, према Аниним речима, настајала је на прозору собе студентског дома, поред реке, заправо гдегод је проналазила инспирацију. Она се састоји се из три циклуса: „Крила открила”, „Сусретање” и „Замах слободе”. Песме нису хронолошки поређане с обзиром на то да су стваране у различитим периодима ауторкиног живота.

Публика је имала прилику да чује одабране стихове који понајбоље илуструју лични, исповедни тон и откривају интересовања Ане Новичић. Музички део вечери обогатиле су композиције Шопена и Сен-Санса у изведби ученика Музичке школе Кристине Курћубић, Уне Катарине Бисенић, Дуње Шиљковић и Јована Пајовића. Програм је водила библиотекар Ана Станојевић.