На 34. Међународном фестивалу хумора за децу који је одржан у Лазаревцу од 13. до 15. септембра учешће је узела и Градска библиотека Чачак и донела неколико вредних признања. Овогодишњи слоган „Уз осмех се лепше расте” потврдио је зашто лазаревачка манифестација, коју организује Библиотека „Димитрије Туцовић”, баштини традицију дужу од три деценије. Последњег фестивалског дана додељена су признања за литерарне и ликовне радове, као и за драмско стваралаштво. Увод у свечану доделу награда била је кратка ревија стихова коју су публици извели Душан Поп Ђурђев, Горан Новаков, Тоде Николетић и Славка Петковић Грујичић. Када су у питању резултати ликовног конкурса, прву награду за необјављену књигу добило је Одељење за децу и младе чачанске Библиотеке за сликовницу „Маслачкова жеља”. Она је настала на  радионици „Стварамо прву књигу” коју су водиле васпитач Катарина Елвеђи и библиотекар Оливера Недељковић. На истој радионици настале су сликовнице „На фарми”, „У води”  и „Лети, лети” које су награђене Гашином дипломом за маштовитост. У награђеним остварењима су до изражаја дошли оригиналност, маштовитост, књижевна и ликовна надареност.

Литерарни део конкурса такође је донео значајна признања Књижевном клубу „Словце” који је у Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис” основан са идејом да се подстиче литерарно стваралаштво и култура читања међу децом и младима. На свечаности у лазаревачкој Библиотеци уручене су две награде Злати Новаковић, десетогодишњој полазници овог Клуба.

Њено лирско остварење „Мој град некад и садˮ, посвећено прожимању традиције и будућности Чачка, проглашено је за најбољу хумористичку песму млађег узраста. За хумористичну причу под насловом „Књишка авантураˮ, инспирисану читалачким уживањем, ова талентована и вредна ученица ОШ „Свети Саваˮ награђена је трећом наградом за прозу.

Велики успех су постигли и други ученици из Моравичког округа, а преко 50 радова основаца са ове територије послала је библиотекар Дубравка Илић из Одељења за матичне послове Градске библиотеке Чачак. Наиме, важна признања добили су Валентина Росић, из ОШ „Академик Миленко Шушић” Гуча (трећу награду у категорији Хумористичка прича – млађи узраст), затим у категорији Љубавна поезија прву награду добио је Иван Мунитлак из ОШ „Мићо Матовић” Катићи, док другу награду у истој категорији деле Тамара Милорадовић из ОШ „Сретен Лазаревић” Прилике и Софија Љубичић из ОШ „Десанка Максимовић” Горњи Милановац. А трећа награда припала је Данилу Зарићу из  ОШ „Мајор Илић” Кушићи. Групну награду за поезију (старији узраст) добиле су ОШ „Сретен Лазаревић” Прилике и ОШ „Мајор Илић” Кушићи.