Промоција другог броја часописа „Патријарх српски Павле” одржана је у понедељак, 11. септембра у Градској библиотеци Чачак, чиме је званично отпочела и овогодишња Манифестација која носи име једног од највољенијих српских архипастира. Публикација је посвећена животу, делу и заоставштини блаженопочившег патријарха Павла, а и након више од једне деценије од упокојења, његов лик и дело не бледи, већ окупља многобројне поштоваоце који желе да наставе са промоцијом истинских вредности.

Ауторским прилозима, различитих жанрова, то су потврдили и проф. др Богољуб Шијаковић, проф. др Мило Ломпар, професор Слободан Николић, књижевник Драган Лакићевић, протојереј-ставрофор Борис Брајовић, као и учесници програма протојереј Игор Ивковић, књижевник Миладин Вукосављевић. Такође, представљање новог броја су својим излагањима обогатили лектор часописа, проф. Ана Ранђић и оснивач и гл. и одговорни уредник проф. др Драго Милошевић.

Протојереј Ивковић је указао које су то истинске вредности, односно суштинске теме на које би требало обратити пажњу, посебно нагласивши да није довољно не чинити зло, већ да треба чинити добро, а на шта нас је тако често подсећао патријарх Павле и да би требало да будемо људи у свакој прилици и на сваком месту.

Бираним речима књижевник Миладин Вукосављевић је истакао да није било лако друго „свијање” броја који се својим садржајем издваја од других публикација: „Све што је овде сабрано, нови је, чистоумни, призив само ка добру, а на учвршћење вере и корена, и то баш у духу поука и врлина овог Божјег Пастира”.

Поетично, надахнуто доводећи у везу кућу речи која носи име великог песника Диса, поезију и Творца, проф. Ана Ранђић се осврнула на кључне тачке свих текстова и тиме наговестила богат садржај листа, уједно указујући и на одређене слабости којима смо сви склони. „Постоји заборав, који нам је дат од Бога, без кога тешко да би се могло кроз живот. Међутим постоји и хигијена несећања. Њему човек прибегава, јер му је комфорније и лакше да буде кратког памћења и да се, по потреби, одроди од своје истинске природе. Због такве наше склоности, необично је важан овај часопис, као и читава Манифестација”, казала је Ранђић.

Главни и одговорни уредник др Драго Милошевић је захвалио свима који су дали допринос у настанку другог броја, а посебно Зорану Јурешу који је дизајнирао часопис. Нагласивши да иза идеје о штампању оваквог гласила стоји велико бреме и  одговорност, најавио је богат садржај осмих по реду „Дана патријарха Павла” који ће се реализовати у наредна два месеца.

Молитвеним појањем програм је оплеменио Хор „Свети цар Константин и царица Јелена”, а током читаве вечери провејавале су мисли и белешке вољеног патријарха на које је у више наврата подсетила библиотекар Душица Брковић која је водила програм.