Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” је у четвртак, 27. фебруара 2020. била домаћин првој овогодишњој Скупштини Библиотекарског друштва Србије за Моравички округ. Присуствовала су 33 стручна радника из општинских, специјалних и школских библиотека ивањичке, лучанске, горњомилановачке и чачанске општине, као и библиотеке Техничког факултета из Чачка.

На фебруарском заседању разговарало се о оствареним резултатима рада у 2019. години  ове, према речима др Богдана Трифуновића, председника БДС, једне од најактивнијих подружница у Србији, као и о постављеним циљевима и активностима за 2020. Присутни чланови су се сложили да су најважнији задаци и даље повећање броја чланова, константна и још ближа сарадња библиотека свих типова у Округу, посебно на реализацији библиотечко-информационих и културно-просветних програма и сталне едукације. Као заједнички циљ будућег рада дефинисано је још  боље информисање о актуелним детаљима струке и положаја свих стручних радника. То се може остварити учешћем чланова Подружнице на форумима, семинарима, посебно на годишњој Конференцији Друштва, објављивањем радова у стручним гласилима библиотека Округа („Глас библиотеке”, „Слово Ћирилово”).

С обзиром на то да је 2020. година изборна за ову Подружницу, присутни чланови су изабрали новог председника и секретара, као и делагате који ће представљати Округ на Скупштини БДС. Сви предложени кандидати су изабрани једногласно. У наредне четири године о раду Подружнице, на функцији председника, бринуће Дубравка Илић, виши дипломирани библиотекар,  и секретар Тијана Бежанић, дипломирани библиотекар, обе из чачанске Библиотеке. Заједничке интересе чланова из Округа заступаће три делегата: Емилија Перуничић, директор Библиотеке „Светислав Вуловић” из Ивањице, Тамара Момчиловић, библиотекар Библиотеке општине Лучани у Гучи, а школске библиотекаре ће представљати Милица Бошковић из Техничке школе из Ивањице. По потреби ће их замењивати библиотекари Владимир Симић, из чачанске Библиотеке и  Драгана Перишић из Библиотеке „Браћа Настасијевић” из Горњег Милановца, као и Биљана Лукић, школски библиотекар ОШ „Милица Павловић” из Чачка.

Након завршене седнице Скупштине, стручној јавности је представљен приручник за школске библиотекаре „Библиотечке компетенције за XXI век” у издању Градске библиотеке у Чачку.