Градска библиотека “Владислав Петковић Дис“ једна је од установа културе Чачка, која је суграђанима понудила могућност да у оквиру програма Десете јубиларне “Ноћи музеја“ у Србији, 18. мајско вече 2013. године проведу занимљивије и другачије него обично.

Интересовање стотинак наших суграђана изазвао је програм који се од 18 до 23 часа одвијао на Позајмном одељењу за одрасле читаоце, где је премијерно приказан једносатни документарни филм о рођеној Чачанки сликарки Зори Никезић, аутора Олгице Ракић, у продукцији чачанске Библиотеке. Могућност да постану део читалачке породице, по упола нижој цени од редовне чланарине, искористило је више од двадесет посетилаца. Сви уписани су, у оквиру акције “Књига за понети“, уз чланску карту добили на поклон књигу из издавачке продукције чачанске Библиотеке.

У веселом колаж програму “Вече у Библиотеци“ на Дечјем одељењу уживали су најмлађи суграђани.

Picture-330

На платоу испред Одељења од 19 часова почела је са радом радионица за израду маски, у којој је учествовало тридесетак малишана. Уз помоћ родитеља и библиотекара, најмлађи су направили маске у облику својих омиљених ликова из бајки.

Picture-365

Посебно интересовање изазвала је пројекција дугометражног цртаног филма “Диносауруси“, која је од 20 часова почела на Дечјем одељењу, уз бомбоне и одушевљење најмлађе публике. Током вечери више од двадесет малишана уписало се у Библиотеку по повлашћеној цени, и добило на поклон по примерак “Најлепших српских бајки“, а свим посетиоцима Дечјег одељења поклоњени су и разнобојни балони. “Вече у Библиотеци“ завршено је у 21 час, уз учешће око 60 најмлађих посетилаца.

Picture-358

   Библиотека је на платоу испред улаза у Позајмно одељење за одрасле изложила део књига из своје продукције и вишкова у фонду, и под слоганом  “Послужите се слободно“ омогућила свим посетиоцима да у “Ноћи музеја“ изаберу књигу на поклон.

Picture-354

Picture-321