„Лето у Библиотеци” настављено је ликовном радионицом „Баште из маште” у трећој недељи августа. Стваралачка дружина тинејџера је захваљујући машти и креативности формирала своју башту у виду мини инсталација од којих свака има посебну, личну причу. Уз помоћ водитеља радионице Олге Глишин, иначе академског сликара, уметници-вртлари су стрпљиво и студиозно, користићи различите материјале попут акрилних боја, каменчића, жице, стиропора, балона, брашна, воде, старих новина, створили несвакидашње и аутентичне цветове. При том свака од инсталација, која ће бити приказана на завршној изложби, моћи ће да се посматра као самостално дело, али и као заједничка амбијентална поставка.

Leto u Biblioteci

Задовољна и насмејана лица полазника, обојене руке и радна одећа, бирана музика коју су слушали приликом стваралачког процеса сведоче да је на радионицама била одлична атмосфера.

Leto u Biblioteci

Олга Глишин каже да верује у богатство светова младих и истиче да је један од циљева оваквих окупљања да њихове идеје угледају светлост дана и да њихова дела, мала и велика, буду присутна у свакодневици и да обогате наше светове. „Присуство њиховог стваралаштва у јавном животу, поред обиља маште, даје одраслима могућност да се сете да и у њима чучи креативно дете, што доприноси бољој комуникацији и разумевању света младих”, нагласила је Глишин.

Leto u Biblioteci

Несвакидашње баште као и остали радови који су настали током распуста биће приказани на завршној изложби „Лето у Библиотеци” крајем септембра, а које већ годинама успешно орагнизују библиотекари Одељења за децу и младе уз помоћ колега.

Leto u Biblioteci