Градска библиотека „Владислав Петковић Дисˮ представила се композицијом „Највећи светˮ на првом музичком такмичењу Ifla Music Contest 2021 у организацији Међународне федерације библиотечких удружења и институција – ИФЛА.

Аутори текста су библиотекари наше установе Оливера Недељковић и Мирко Дрманац, а музику, аранжман и продукцију за ову нумеру у потпуности потписује Мирко Дрманац. Композиција је плод успешне сарадње између друштвене заједнице, корисника и библиотекара. Дугогодишњи члан Градске библиотеке, успешан студент Хемијског факултета у Београду и вокални солиста Филип Цаковић отпевао је песму. Музичку пратњу су чинили пријатељи Библиотеке: The Poko Rubato Fellowship (сопран Весна Ђуновић, виолине Јелена Рубаковић и Милица Коврлија, саксофон Александар Поповић), Јелена Ратковић, Дечји хор Музичке школе „Др Војислав Вучковићˮ Чачак уз посебну подршку директора ове установе Јована Тошића. Аудио-миксинг композиције зналачки је урадио басиста Никола Вранић.

У настајању песме „Највећи светˮ која је инспирисана пресељењем у нови храм књиге коришћени су искључиво акустични инструменти, а нумера је снимљена у новоформираном тонском студију под кровом чачанске Библиотеке. Аутори посебну захвалност дугују горе наведеним сарадницима и пријатељима који су учествовали у настајању и реализацији ове идеје.