Чачански библиотекари су током програма “Дечји октобар“ 2009. и “Библиобусом до читалаца на селу“ 2010. године, упознали малишане из пет четвороразредних огранака Основне школе “Татомир Анђелић“ из Мрчајеваца и поклонили им бесплатне чланске карте Библиотеке. Од тада траје дружење са предшколцима и основцима из Мојсиња, Остре, Доње Горевнице, Бечња и Вујетинаца, где библиотекари једном месечно односе сликовнице и књиге на читање, организују креативне радионице и квизове знања, а у госте су им водили и писце Мошу Одаловића, Дејана Алексића и Милоја Радовића.

У среду 5. јуна 2013. године библиотекари су стигли и у Катргу, још једно издвојено одељење мрчајевачке школе, да са тридесет основаца и осам предшколаца обележе успешан крај школске године. Заједно са својим учитељицама Снежаном Савић и Весном Радовановић, и са васпитачицом Биљаном Ратковић, малишани су гостима из Градске библиотеке “Владислав Петковић Дис“ приредили срдачан дочек, и приказали програм који су спремили за овај сусрет. Библиотекари су били публика рецитаторима и малим глумцима који су извели неколико скечева по текстовима Душка Радовића и Александра Поповића, и одговарали на питања о коришћењу Интернета и предностима и манама друштвених мрежа. Домаћине је интересовало и колико Библиотека у Чачку има књига, које наслове могу да нађу у библиотечком огранку у Мрчајвцима који им је најближи, и када ће тамо моћи да позајме књиге и да се опет друже са библиотекарима.

На велику радост најмлађих, библиотекари су им уручили примерке “Најлепших српских бајки“ на поклон, а један комплет “Бајки“ поклоњен је и школи, добром домаћину дружења. Уз заједничко фотографисање за крај, гости из Чачка обећали су нови сусрет и књиге за читање, већ првих дана нове школске године.