У суботу, 24. децембра 2011. године у 12 часова, у пуној сали Дома ученика средњих школа, додељене су награде „Нај читаоцима“ Дечјег одељења Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“. Од 2002. године, када су запослени у Градској библиотеци први пут изабрали десетак најактивнијих и најрадозналијих малишана, ова манифестација постала је традиционална и организује се сваке године крајем децембра. Ове награде додељују се за вредне читаоце Дечјег одељења, али њен смисао је пре свега у подстреку за читањем и уживањем у свету књига најмлађих корисника Библиотеке. Између 2.500 читалаца Дечјег одељења било је тешко издвојити најбољих 10, што су у 2011. години заслужили: Лена Јовић (четири године), Лука Ивановић (други разред ОШ „Филип Филиповић“), Иван Ивановић (пети разред ОШ „Филип Филиповић“), Андрија Симеуновић (други разред ОШ „Милица Павловић), Исидора Илић (трећи разред ОШ у Прислоници), Ивона Јездимировић (четврти разред ОШ „Вук Караџић“), Емилија Шуковић (четврти разред ОШ „Вук Караџић“), Катарина Павловић (пети разред ОШ „Танаско Рајић“), Анђела Јовићевић (седми разред ОШ „Ратко Митровић“), Милица Вишњић (осми разред ОШ „Танаско Рајић“).

У оквиру програма наступила је и луткарска дружина ОШ „Иво Андрић“ из Прањана са представом „Рак кројач“, под руководством наставника Милољуба Ристановића. Присутна деца и родитељи са нескривеним симпатијама и аплаузом поздравили су лепу и оригиналну представу

Надамо се да ће додељене награде у виду књига, које је и ове године даривала издавачка кућа „Пчелица“ из Чачка, са којом Библиотека већ годинама остварује одличну сарадњу, подстаћи награђену децу и њихове другаре за већим изазовима у свету књига и библиотека. Уједно, велика посета овом програму доказ је одличног рада Дечјег одељења Градске библиотеке у Чачку, које и ове године бележи раст броја читалаца, док је креативна радионица овог одељења „Лето у библиотеци 2011“ награђена као најбољи програм „Летњих дана културе“ у Чачку.