У четвртак, 4. августа, одржана је последња у низу радионица које за своје најмлађе суграђане сваког лета организује Градска библиотека “Владислав Петковић Дис“. После литерарне радионице и радионице “Са писцима кроз Србију“, које су одржане почетком јула, основци су се три недеље дружили и стварали са чланицама удружења “Путоказ“ у Чачку.

Picture-016

Вредни и заинтересовани малишани су веома брзо савладали основе хеклања, па су успели да направе и прве украсне предмете за себе и чланове својих породица. Посвећене и упорне сараднице Јасминка Бојановић и Слађана Пајовић успеле су да у најмлађима пробуде жељу да овим старим занатом улепшају слободне летње дане, као и да им дочарају шта све могу направити уз помоћ ове технике.

Удружење “Путоказ“ броји преко 20 чланова, а у опису активности су им уметнички и стари занати и домаћа радиност. Поред хеклања и плетења, чланице удружења се баве и декупажом, сликањем на стаклу, сликањем на свили, као и пирографијом и израдом сувенирског програма.

Picture-020

Оснивачи ове “задруге“ посебно истичу програм хекланих играчака, које су се показале као сјајно средство за подстицање интелектуалног и моторног развоја беба и деце.

Picture-001

Полазници радионице су имали прилику да направе неке од најједноставнијих играчака, које ће, као и све друге рукотворине настале на ових 12 дружења, бити изложене на Завршној вечери “Лета у Библиотеци“.

Picture-019

Изложба радова насталих на радионицама у току лета биће одржана у уторак, 30. августа, са почетком у 19 часова.