Летња сезона годишњих одмора и распуста је обично период када и установе културе праве мали предах од устаљеног режима рада и активности које су везане за тзв. ударне делове године. Упркос томе и врелини, и овога лета Градска библиотека Чачак је место које су бирали многи корисници било да пронађу одговарајуће штиво за море, планину или другу дестинацију.

Gradska biblioteka Čačak

За студенте су читаонице место где вредно спремају августовски и септембраски испитни рок, а тераса је права мала оаза за дружење и паузу. Радионице и традиционална активност „Лето у Библиотециˮ су привукле пажњу основаца и тинејџера који су потврдили да распуст може бити занимљив и у граду, а број уписа током јула сведочи да је „дом књиге и речиˮ и даље врло актуелан међу различитим узрастима.

Gradska biblioteka Čačak

Те се тако, у месецу који је за нама, позајмица и коришћење библиотечке грађе мери бројком од 10.568. Број уписаних чланова на нивоу целе установе је 555, а 4.291 корисник посетио главну зграду Библиотеке. Када се овом броју прикључе и полазници радионица, посете програмима и огранцима он је далеко изнад 5.000.

Gradska biblioteka Čačak

То запосленима даје посебан мотив, што између осталог сведочи и програм за август у оквиру кога ће наступити сјајни музички, драмски извођачи, бити организоване маштовите радионице, изложбе и предавања. Акција бесплатног уписа за одличне ученике се наставља, а  огранак у Прељини је освежен и у новом руху. Верујемо да ће ове бројке и даље расти, а вама драги корисници хвала на указаном поверењу.