DisПоезија поново куца на врата Чачка и Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“, већ потврђене адресе где се слави лепа реч и песништво. Састанак жирија за доделу Дисове награде који је одржан у Београду 24. фебруара 2014.године,  увелико најављује  почетак  манифестације „Дисово пролеће“ која улази у шесту деценију постојања, а посвећена је песнику „Утопљених душа“ Владиславу Петковићу Дису. Педесет прве Дисове свечаности почеће 10. марта, на дан песниковог рођења 1880. године у селу Заблаћу код Чачка, и трајаће до краја маја. Покровитељ ове најдуговекије културне манифестације која се одржава од 1964. године је град Чачак, а организатор чачанска библиотека и Одбор Дисовог пролећа на челу са песником Драганом Јовановићем Даниловим.

Жири у саставу проф. др Стојан Ђорђић, председник,  проф. др Бојана Стојановић Пантовић и проф. др Александар Јерков  има надасве одговоран  и тежак задатак. Дисова награда се додељује за трајан допринос српском песништву и заокружен песнички опус и ово ласкаво признање добили су најзначајнији савремени песници.

У ужи избор за Дисову награду предложени су: Тања Крагујевић, Нина Живанчевић, Ана Ристовић,  Стеван Тонтић, Јован Зивлак, Саша Радојчић, Ненад Шапоња и Драган Бошковић. Коначна одлука биће саопштена 10. марта у Чачку чиме ће званично  почети 51. песничке свечаности Дису и поезији у част.