У веома пријатној атмосфери испуњеној младима и свима који су млади духом, у организацији Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ у уторак 26. маја отворена је изложба фотографија 4. конкурса дигиталних фотографија ученика школа Моравичког округа.  Простор Клуба Дома културе у Чачку био је испуњен ауторима, њиховим пријатељима, наставницима, родитељима и љубитељима фотографије којима наш град обилује.

Награђени и похваљени ученици са наставницима и ученицима Техничке школе ЧачакУпркос нередовним околностима у току школске године, ученици су показали да их дигитална фотографија и креативни израз мотивишу да учествују на конкурсу, па је 65 аутора (26 из основних и 39 из средњих школа) послало 199 фотографија које су њихов одговор на овогодишњу тему конкурса – Подигни поглед. Градска библиотека овим путем изражава захвалност ученицима и наставном особљу школа које су учествовале на конкурсу, на њиховом доприносу да конкурс у оквиру 52. Дисовог пролећа у потпуности задовољи очекивања организатора.

DSC_0082

Трочлани жири у саставу Миленко Савовић, мајстор фотографије и председник жирија, Ана Богићевић, професор ликовне културе, и Бојан Пајић, дипломирани фотограф, одлучивао је о три најбоља рада за категорије основне и средње школе, као и о радовима који су учествовали на изложби дигиталне фотографије. Према одлуци жирија у категорији основних школа следећи аутори и њихови радови заслужили су епитет најбољих: 1. награда Анђела Станић, ученица осмог разреда ОШ „Др Драгиша Мишовић“ Чачак, за фотографију „Одлазак“; 2. награда Ана Петровић, ученица осмог разреда ОШ „Др Драгиша Мишовић“ Чачак; 3. награда Марко Јечменица, ученик седмог разреда ОШ „Бранислав Петровић“ Слатина.

Награђени у категорији основних школа

У категорији средњих школа жири је донео одлуку: 1. награда Бојан Ђоковић, ученик првог разреда Техничке школе Чачак, за фотографију „Брег Бабин зуб“; 2. награда Ана Јовановић, ученица четвртог разреда Гимназије Чачак, за фотографију „Две су сувишне“; 3. награда Емилија Ћосић, ученица првог разреда Гимназије Чачак, за фотографију „Фића“.

Награђени ученици у категорији средњих школа

Жири посебно похваљује ученике Основне школе „Владислав Петковић Дис“ у Заблаћу, Основне школе „Краљ Александар I“ у Горњем Милановцу, као и ученике средње Техничке школе у Чачку и професорку Драгану Марић, на активном доприносу и уједначеном квалитету послатих радова. Награђеним и похваљенима појединцима и школама дипломе и награде уручила је Ана Богићевић, члан жирија. Дародавац свих награда је Градска библиотека у Чачку.

Ана Богићевић уручује диплому проф. Драгани Марић из Техничке школеПозивамо све заинтересоване да посете изложбу „Подигни поглед“ наредних дана у Клубу Дома културе, са 45 изложених радова, и тиме учествују у једној иницијативи која је спојила Библиотеку са школама и њиховим ученицима у циљу стимулисања креативног израза деце кроз нове медије.

Посетиоци изложбе