Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ промовисала је у четвртак, 7. новембра 2013. године, у 18 часова у просторијама Дечијег одељења ДВД „Деца деци с љубављу“. Звучна књига настала је на радионици „Лето у Библиотеци“ 2013. године. Основци чачанских школа снимили су антологију најлепших дечијих песама за своје слепе и слабовиде другаре под називом „Деца воле“. Звучну књигу чини и поглавље питалица, циклус „Чаробњаци у Библиотеци“ и луткарска представа „Бакин рођендан“. Овај пројекат суфинансиран је од Министарства за културу а намењен је узрасту нижих разреда основне школе.

Picture-014

Са пуно љубави библиотекари и десетак дечака и девојчица снимили су електронску књигу која ће од сутра бити доступна слепо и слабовидој деци..

Picture-015

У реализацији пројекта су учествовали библиотекари Дечјег одељења Маријана Лазић, Јелена Дуковић и Ана Станојевић,

Текстове песама су читали деца полазници радионица: Софија Димитријевић, Сања Илић, Лука Милорадовић, Неда Икодиновић, Станислава Глишовић, Невена Милорадовић, Анастасија Рогановић, Маја Лазић, Сунчица Росић, Иван Рогановић, Ана Бојовић, Магдалина Обрадовић, Маја Стошић, Александра Радојичић и Бојана Радојичић.

Текстове питалица читали Маријана Лазић и Љубиша Ћирковић.

Аутор пројекта и уводног текста је Даница Оташевић.

Сниматељ и монтажер Милорад Златић.