Песник Бојан Васић (Банатско Ново Село, 1985), добитник награде „Млади Дис“ у 2009. години, за збирку поезије „Срча“ (2009) добио је награду „Матићев шал“ за најбољу прву објављену збирку песама. Подсећамо да је „Срчу“ објавила Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ као 28. књигу своје едиције „Токови“, у којој објављују млади песници до 31 године старости, овенчани наградом „Млади Дис“.

О збирци „Срча“ критичар Дејан Илић рекао је следеће: „`Срча` Бојана Васића стоји на танкој линији која раздваја ове две сабласности [сабласност света и сабласност субјекта], `срча` је заправо срча од речи, стакалца у којима се прелама стварност, оно што остаје од покушаја представљања света… […] Збирка `Срча` Бојана Васића има осам циклуса по пет песама, чиме се додатно сигнализира главна мисао и заокруженост књиге. Ниједна песма није само песма, све су на трагу целине текста.“

„Матићев шал“ додељује се песнику до 30 година старости на традиционалној културној манифестацији „Матићеви дани“, која се организује у Ћуприји, родном месту књижевника Душана Матића (1898-1980). Петочлани жири, којим је председавао књижевник Радомир Андрић, оценио је Васићеву књигом најбољом у овој години.