Библиотекари Дисове библиотеке у Чачку и огранцима на терену, и ових првих јесењих дана показују да су чаробњаци који књигом, осмехом и лепим речима Дечју недељу претварају у Дечји октобар.

IMG_6136

 Чаролија књиге и осмеха помогла је библиотекарима да у скромном простору Библиотеке у Заблаћу у уторак 6. октобра 2015. године угосте око 130 малишана предшколског и школског узраста, и да сви пожеле да остану „још мало“. Свој први сусрет са библиотеком имало је најпре 60 малишана из предшколског програма из матичне ОШ „Бранислав Петровић“ и из одељења у Премећи, као и из вртића „Пчелица“ из Слатине, међу којима и група млађих предшколаца. Васпитачице Јасмина Драгићевић, Ивана Мунић, Милена Вукојевић, Јелена Максић, Весна Стевановић и Јасна Накрајкућин потрудиле су се да организују долазак малишана у Кућу књиге у Заблаћу, којима је то био и први заједнички боравак ван вртића. Гости су одушевљено искористили прилику да покажу своје умеће у рецитовању, певању и причању прича, али су били и вешти учесници у квизу знања и пажљиво бирали и слушали бајке које су им библиотекари читали. Том приликом добили су на поклон и чланске карте Библиотеке, које су одмах назвали „личним картама за читање“, а за уздарје су донели „Књигу дечјих права“ коју су нацртали са васпитачицама, и обећали да ће поново доћи.

IMG_6138

IMG_6142

     Истог дана у госте Библиотеци дошло је 30 ђака и предшколаца из четвороразредног одељења школе „Бранислав Петровић“ из Качулица са учитељицама Стаменком Борисављевић и Мирјаном Сретеновић, и са васпитачицом Маријом Станковић. И ово дружење у царству књиге за малишане из Качулица био је прави празник, за који су се пажљиво спремали, и одглумили неколико скечева из ђачких клупа, а затим стрпљиво чекали свој ред да позајме жељене књиге и обећање библиотекара да ће им што пре донети нове наслове у школу.

IMG_6148

IMG_6155

   У Дисовој библиотеци тог дана изабране наслове позајмило је и 40 ученика првог разреда школе из Заблаћа, а библиотекари су, као и свих других дана у години показали да су борци за право најмлађих да одрастају уз књигу и знање.

IMG_6162IMG_6171IMG_6174