Еколошко-креативна радионица „Лампа из Креативне јазбине”, која је организована у оквиру традиционалне активности „Лето у Библиотеци”, успешно је завршена у понедељак, 7. августа. Више од двадесет полазника направило је несвакидашње лампе уз помоћ водитеља радионице Иване Кнежевић из Удружења „Креативна јазбина”.

Kreativna jazbina

Радионичари су за обликовање лампи користили дас масу, али и различите материјале који се могу рециклирати, чиме је указано на значај очувања животне средине. Такође, пластичне флаше које би иначе завршиле као отпад, добиле су нову употребну вредност јер су послужиле као основа за формирање бајковитих лампи.

Kreativna jazbina

Вредне и маштовите руке обликовале су несвакидашње „светиљке”, те су крајњи производи били чудесни дворци и кућице-печурке разнобојних прозора, које као да су управо изашле из неке фантастичне приче.

Kreativna jazbina

Креативност коју су млади полазници показали током три сусрета биће представљена на завршној изложби „Лето у Библиотеци”. Радионице су реализоване уз помоћ библиотекара Одељења за децу и младе.