IMG-613acbe3f8973bc9727c21c2dee995f0-VУ организацији Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ у уторак, 20. септембра 2016. године, у Регионалном центру за професионално усавршавање одржан је акредитован семинар за библиотекаре Моравичког округа. Др Татјана Брзуловић Станисављевић, начелница Сектора за набавку и обраду библиотечког материјала и др Драгана Столић из Одељења за научне информације и едукацију из Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ из Београда говориле су на тему „Ауторског права у библиотечко-информационој делатности“.

Циљеви семинара су су били упознавање библиотекара са основим појмовима интелектуалне својине, ауторског права и њихова примена у националном законодавству и међународним конвенцијама. Полазници семинара су се ближе упознали и са заштитом документата у дигиталном окружењу, применом интернационалних стандарда и поступком лиценцирања.

 

IMG-6d7254882ad7627d7cefc43fb345cf-V

Двадесет четири библиотекара из ивањичке, лучанске, горњомилановачке и чачанске општине  присуствовало је четворосатном интерактивном семинару за чије похађање су додељени сертификати.