Градска библиотека „Владислав Петковић Дисˮ на почетку 2021. године уводи нову услугу и отварањем читаонице за основце проширује понуду Одељења за децу и младе. Читаоница ће бити отворена 27. јануара, на празник Светог Саве, првог српског просветитеља, чиме се симболично наглашава улога Библиотеке у сталној подршци образовању ученика.

Опремљена према савременим стандардима, пространа и светла, нова читаоница је смештена на првом спрату Одељења за децу и младе. Поседује радни простор који чини двадесет и пет читалачких места као и кутак за одмор. Основци могу користити бежични интернет за рад на својим уређајима, а омогућена им је употреба рачунара са штампачем. Поред добрих техничких услова за учење и рад учиницима су на располагању сви фондови Библиотеке и стручна помоћ библиотекара у проналажењу литературе или информација које могу бити од користи приликом израде домаћих и других задатака.

Корисници нове читаонице морају поштовати прописане епидемиолошке мере – носити заштитне маске, вршити дезинфекцију руку и држати међусобну дистанцу, а број места у читаоници ће бити редукован у складу са мерама надлежних институција.