У четвртак 18. маја одржан је најпосећенији програм 54. Дисовог пролећа, музичко-поетско вече ЗВЕЗДЕ СУ НАМ ВРЛО БЛИСКЕ у част Рашка Јовичића, песника, музичара и оснивача групе ЗА ЈЕДНУ НОЋ.

Уз хорско врло емотивно певање Меланхолије свих учесника и бројне публике, завршено је двосатно поетско-музичко вече ЗВЕЗДЕ СУ НАМ ВРЛО БЛИСКЕ одржано у част Рашка Јовичића, песника, музичара и оснивача групе ЗА ЈЕДНУ НОЋ. Жеља организатора, Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ било је да преиспита укупно поетско-музичко стваралаштво Рашка Јовичића, песника меланхолије и слутње, дест година од изласка књиге Радне верзије и десет година од величанственог концерта Рашку у част.    Песме популарне и прихваћене са краја прошлог века, код данашње генерације музичара и нове младе публике имају нову боју и нов смисао.

На самом почетку вечери,  након обраћања публици директора манифестације „Дисово пролеће“, Богдана Трифуновића,модератор Душан Даријевић је истакао, да је Рашко Јовичић већ постао део културне баштине Чачка и да је важно чувати успомену и сећање на такве уметнике и људе какви су били Рашко Јовичић, али и једна Соња Савић, који су напочетку овог века за Чачак значили исто оно што су у XX веку за овај град били славни Дис и велика сликарка Надежда Петровић. Никог од ових уметника није прихватило време и средина у ком су живели. Слава и признање дошли су много касније са новим генерацијама, али уз помоћ културних институција Чачка: Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“, Манифестације „Дисово пролеће“, Уметничке галерије „Надежда Петровић“, који чувају успомену и проучавају уметничку заоставштину својих великана и прерзентују њихово дело јавности на прави начин.

Врло емотивно и дирљиво на неки начин је било и приказивање видео материјала са песмама Рашка Јовичића, музичара који су заувек напустили родни крај, отишли негде далеко на запад и исток са Рашковим песмама у срцу. Приказан је видео спот са песмом „Олуја“  и аудио снимак песме „Сунчева поподнева“коју изводи Горан Стефановић (живи у САД), један од најватренијих и најоданијих  следбеника Рашкове поетске и музичке идеје и снимак  легендарне „Љубавне поруке“, коју су у далекој Кини за своје суграђане снимили Чачани: Никола и Петар Радовић, Ђорђе Гостиљац и Сомборац Предраг Никић.  Рашкове стихове рецитовао је глумац, Владимир Јоцовић, а у музичком делу учествовало је више од тридесет музичара из Чачка, бивших Јовичићевих сарадника и чланова  чланова групе ЗА ЈЕДНУ НОЋ, као и веома младих музичара, који се  нису ни родили у време настанка песама ове групе.  Вече пуно емоција и сећања на неко боље време, али и са жељом да Рашкова поезија добије оно место у будућности, које сасвим заслужује.