Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ и  Уметничка галерија „Надежда Петровић“ позивају вас на отварање изложбе „58. година акварела“ и промоцију романа

ТЕСКОБА ПОСЕБНОСТИ

Чачак, Уметничка галерија „Надежда Петровић“
Четвртак, 23. август 2012. године у 14 часова

УЛАЗ ЈЕ СЛОБОДАН

 МИХАЈЛО КРСТОВИЋ

 Рођен је у Великој Плани 1936.године. Отац Лазар Крстовић учесник је атентата на престолонаследника Фердинанда у Сарајеву 1914. године. Осуђен је и робовао је четири године са Гаврилом Принципом у чешком затвору Терезин. Лазар је умро петнаест дана пре Михајловог рођења.

Мајка Зинеида потиче из чувене београдске трговачко-војничко-дипломатске породице Боди. Са мајком Зинеидом Михајло 1948.године долази у Чачак који му је био, и остао, откровење и место најлепших успомена и пријатељстава. Професорка Зинеида Ристовић поживела је 96 година и сахрањена је на чачанском гробљу.

Михајло Крстовић завршио је 1954. године чачанску гимназију, а 1959. дипломирао је архитектуру на Београдском универзитету. Први посао добија у Грађевинском предузећу „Ратко Митровић“ у Чачку да би 1975. прешао у Београд. Осамдесетих година Привредна комора Србије шаље га у Москву: са југословенским грађевинарима гради олимпијски комплекс, а касније 12 фабрика у Кубану. После пада берлинског зида послови га воде у Немачку где и данас живи и ради.

Осим у архитектури и грађевинарству, свој раскошан таленат Крстовић је испољио и у сликарству и књижевности. Посебно га привлачи као техника акварел па је имао 7 самосталних изложби у Београду, 3 у Москви, једну у Паризу.