У петак, 18. септембра од 19 часова на сцени Градске библиотеке биће одиграна позоришна представа за децу „Патуљци и вилеˮ у продукцији Нишког културног центра. Ову бајковиту причу о чаробњаку Барбуту Риђобрадом и вили Гаји Брезани насталу по књизи Милоша Петковића „Пролећеˮ режирао је Милош Цветковић, а играју чланови Академског позоришта из Ниша: Наталија Степановић, Стефан Спира Николић, Мирјана Миленковић, Петар Ђорђевић, Петра Нешић, Нина Аритоновић и Јована Живановић.

„Патуљци и виле” припадају омиљеном жанру наших младих читалаца – епској фантастици са елементима словенске митологије. Ликови необичних особина и имена попут Твора Пасуља,  Kракатог Угарка, Вештице Жагуба, Шумске Мајке и других повешће гледаоце у свет патуљака и вила где, као и у правом животу, не постоји магија моћнија од љубави!

Представа је намењена деци узраста од пет до 13 година, а улазнице по цени од 200 динара можете купити на инфо-пулту Библиотеке.

Сви програми Библиотеке одржавају у складу са актуелним здравственим мерама о обавезном ношењу заштитних маски и одржавању дистанце.

Добро дошли!